míchané nealkoholické
Ingredience: rajčatová šťáva, tabasco, worcesterská omáčka, sůl, sodovka, celerová nať, led, citron.
Postup: Připravené 200 ml (2 dl) sklenice naplníme do poloviny (i více) rajčatovou šťávou, přidáme několik kapek tabasca a worcesteru, lehce přisolíme, vhodíme dvě kostičky ledu a dolijeme sodovkou. Do každé sklenky vložíme dlouhý tužší stonek celerové natě (místo lžičky na míchání) a okraj sklenek ozdobíme plátečkem citronu.
Ingredience: 1 velký jahodový kompot, 0.33 l sodovky, 0,25 l jablečného moštu, 0,25 l silného čaje svařeného s citronovou kůrou a cukrem, trochu citronové šťávy a krystalového cukru 1 oloupaný citron
Postup:Do džbánu nalijeme jahodovou šťávu, mošt a prochladlý čaj, promícháme, přidáme kompotované jahody a plátky oloupaného citronu.
Podáváme ve sklenicích, jejichž okraj namočíme v citronové šťávě a v krystalovém cukru.
Ingredience: 2 banány, 1 citrón, 100 ml mléka, 1 láhev multivitamínového džusu, 1 balíček vanilkového cukru
Postup:Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do mixeru, přidáme mléko, džus a vanilkový cukr. Vše rozmixujeme a nalijeme do sklenic. Sklenice ozdobíme brčkem a plátkem citronu.
Ingredience:500 ml višňového nebo třešňového džusu, 500ml jahodového džusu, 10 ml vody, citron, třešně nebo višně a led
Postup: Na spod sklenice dáme led a smícháme s džusem, pokud to nebude sladké tak přidáme vodu. Na vrch skleničky dáme plátek citronu a do koktejlu třešeň nebo višeň.
Ingredience:Na 4 porce:400 ml coca-coly, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 2 lžičky jahodového sirupu, hady ze želé na ozdobu.
Postup:Do plastových pohárků nalijeme 100 ml coca-coly a přidáme kopeček zmrzliny. Opatrně zamícháme. Na pěnu v každém poháru nakapeme 1/2 lžičky sirupu. Přes okraj pověsíme 2 nebo 3 rozpůlené hady. Ihned podáváme.